Western week

Ook deze zomer bieden wij weer een westernweek voor alle enthousiaste volwassenen (17 jaar en ouder) die graag nog een week op ruiterkamp willen.

Activiteiten

De omgeving is zo overweldigend om in te rijden dat een week eigenlijk te kort is. Bos, heide, zandvlaktes en zelfs een meer waar we doorheen gaan. Tijden de week maken we elke dag een afwisselende buitenrit en twee verschillende dagtochten. Eén dagtocht gaat naar Veenhuizen waar we in het natuurgebied tussen de schotse hooglanders door rijden. We picknicken dan op een prachtige plek aan de rand van het bos .


in het meer
De andere dag gaan we via het dorpje Een naar Norg waar we in de oerbossen een rondrit maken en aan de rand van het dorp lunchen. Naast het paardrijden zijn er nog veel meer activiteiten, een huifkarrentocht naar het nabij gelegen Roden, een linedance avond waarbij je de grondbeginselen van deze dans leert, een uitgebreide barbecue, zwemmen bij het naast gelegen Ronostrand, onderhoud zadels wordt niet vergeten en je verzorgd natuurlijk de hele week je eigen paard. Tijdens de coronapandemie zijn wij genoodzaakt een aantal onderdelen van het programma aanpassen aan de op dat moment geldende coronamaatregelen. Iedere deelnemer heeft tijdens de week corvé.
De week begint op donderdag rond 15.00 uur en eindigt op dinsdag rond 14.00 uur.

De paarden en het paardrijden

Om mee te kunnen rijden moet je wel ervaring hebben zowel in stap, draf als galop. Als je rijniveau niet voldoende is kun je bepaalde ritten niet mee rijden. Het dragen van een cap is verplicht. Je kan zelf kiezen of je engels of western wilt rijden. Kennis van het western rijden is niet nodig.

Iedereen krijgt zijn eigen paard de hele week zodat je ook echt een band met je paard kan opbouwen. We hebben vele verschillende paardenrassen die ook qua karakter erg verschillend zijn dus er is keuze genoeg.zandvlakteel rancho de verano

Verblijf locatie: El Rancho de Verano

Je verblijft in de prachtige ranch “el Rancho de Verano”, lees hier meer over de ranch.

Vanuit je slaapkamer, waar je (als het kan) alleen maar ook met z’n vieren mag slapen, heb je een geweldig uitzicht op de omliggende weilanden met paarden, veulentjes en koeien met  hun kalfjes. ’s Avonds kunnen we gezellig om de open haard zitten of op de veranda genieten van de zonsondergang.

Kortom dit is de kans om als volwassene nog een keer op “ponykamp” te gaan!

Kosten en datum 2022

De kosten zijn € 480,- p.p incl. alle maaltijden en non alcoholische dranken.

  1. donderdag 9 juni  tm  dinsdag 14 juni     VOL
  2. donderdag 23 juni tm dinsdag 28 juni     1 plaats vrij

Om te reserveren voor een week kun je bellen 0592 656421 of een mail sturen info@rancho-de-verano.nl. Graag in de mail aangeven welke week, naam en geboortedatum deelnemers en een telefoonnummer.
Wil je meer informatie of je opgeven voor de westernweek? Neem dan contact op.