El Rancho de Verano | Amerika 20 | 9342 TC Een (Drenthe) | tel: 0592-656421

Western week

western week

Ook deze zomer bieden wij weer een westernweek voor alle enthousiaste volwassenen (17 jaar en ouder) die graag nog een week op ruiterkamp willen.

Activiteiten

De omgeving is zo overweldigend om in te rijden dat een week eigenlijk te kort is. Bos, heide, zandvlaktes en zelfs een meer waar we doorheen gaan. Tijden de week maken we elke dag een afwisselende buitenrit en op donderdag en vrijdag maken we twee verschillende dagtochten. Op donderdag gaan we naar Roden waar we in het natuurgebied tussen de schotse hooglanders door rijden. We picknicken dan bij het watervalletje in het Sterrebos.

picknick
in het meer
De andere dag gaan we via het dorpje Een naar Norg waar we in de oerbossen een rondrit maken en aan de rand van het dorp lunchen. Naast het paardrijden zijn er nog veel meer activiteiten, een huifkarrentocht naar het nabij gelegen Roden, een linedance avond waarbij je de grondbeginselen van deze dans leert, een uitgebreide barbecue, zwemmen bij het naast gelegen Ronostrand, onderhoud zadels wordt niet vergeten en je verzorgd natuurlijk de hele week je eigen paard.
De week begint opmaandag rond 15.00 uur en eindigt op zaterdag rond 14.00 uur.

De paarden en het paardrijden

Om mee te kunnen rijden moet je wel ervaring hebben zowel in stap, draf als galop. Als je rijniveau niet voldoende is kun je bepaalde ritten niet mee rijden. Het dragen van een cap is verplicht. Je kan zelf kiezen of je engels of western wilt rijden. Kennis van het western rijden is niet nodig.

Iedereen krijgt zijn eigen paard de hele week zodat je ook echt een band met je paard kan opbouwen. We hebben vele verschillende paardenrassen die ook qua karakter erg verschillend zijn dus er is keuze genoeg.

zandvlakte
el rancho de verano

Verblijf locatie: El Rancho de Verano

Je verblijft in de prachtige ranch “el Rancho de Verano”, lees hier meer over de ranch.

Vanuit je slaapkamer, waar je alleen maar ook met z’n vieren mag slapen, heb je een geweldig uitzicht op de omliggende weilanden met paarden, veulentjes en koeien met  hun kalfjes. ’s Avonds kunnen we gezellig om de open haard zitten of op de veranda genieten van de zonsondergang.

Kortom dit is de kans om als volwassene nog een keer op “ponykamp” te gaan!

Kosten en datum 2020

De kosten zijn € 460,- p.p incl. alle maaltijden en non alcoholische dranken.

  1. donderdag 18 juni tm dinsdag 23 juni

Om te reserveren voor een weekend kun je bellen 0592 656421 of een mail sturen info@rancho-de-verano.nl. Aangeven welk weekend, naam en geboortedatum deelnemers en een telefoonnummer.
Wil je meer informatie of je opgeven voor de westernweek? Neem direct contact op.

uitzicht uit de ranch
klaar
lekker koel
dagtocht
op de heide

Jamilla met haar veulen

door het water

opzadelen
lieve veulens
opzadelen