De Paarden

Naast de groepsaccommodatie El Rancho de Verano bevind zich ons paardenbedrijf Ruitercentrum Het Fjordenpaard. Hier houden en fokken wij een kudde paarden op een zo natuurlijk mogelijke manier. Als u verblijft in El Rancho de Verano kunt u de paarden in de weilanden zien. Deze paarden gebruiken we voor de jeugdruiterkampen, westernweekenden en weken en voor vrije buitenritten voor gasten.

Ieder jaar worden er tientallen veulentjes bij ons geboren. In het weiland tussen de andere drachtige merries en moeders met hun veulens. Daar groeien de veulens ook op zodat ze naar hartenlust kunnen spelen met de andere veulens.

Doordat de kinderen van het ruiterkamp veel bij de veulens zijn wennen ze op een gemakkelijke en natuurlijke manier aan mensen. Na bijna een jaar gaan de veulens op eigen benen staan en komen ze in groepen jonge paarden bij elkaar. Zo leren ze goed de paardentaal en rangorde. Daar hebben zij en wij later erg veel plezier van.


Als de paarden  oud genoeg zijn beleren wij ze zelf. Niet alleen maar ook weer in een groep zodat het jonge paard, tussen de oudere paarden, zich veilig voelt en kan zien wat de bedoeling is. Daardoor leren ze heel snel en zijn op hun gemak. Wij zijn van mening dat je zo lieve, evenwichtige paarden krijgt.

Tijdens de buitenritten zijn onze paarden sociaal tegen elkaar, de rangorde is immers al bepaald in de kudde in het weiland. Dat maakt dat je heerlijke buitenritten kan maken, zonder problemen naast elkaar kan rijden en elkaar in galop gewoon kan inhalen, als dat nodig is.

Dat wij ook nog van kleur houden bij de paarden kan je wel zien op de foto’s. De hengsten zoeken wij natuurlijk met zorg uit op karakter, temperament maar ook op kleur.

Wij hebben zelf Paint hengsten (bonte Amerikaanse paarden) en een Criollo hengst maar ook IJslandse- en Andalusiche hengsten. Zij gaan in het voorjaar gezellig bij hun eigen kudde zodat we ook het volgende jaar weer kunnen genieten van onze geweldige veulentjes!

Omdat we niet alle paarden zelf kunnen houden verkopen wij ook regelmatig paarden en pony’s. Je kan op onze andere  site kijken voor het aanbod: paarden.aangeboden.nu